Идентификация



Община Панагюрище подкрепи благотворителната хоротека за Цвети Печат Е-мейл
Написано от PR   


Община Панагюрище подкрепи организираната от Петър Немски, ръководител на Танцова школа "Балканджии", благотворителна хоротека в подкрепа на 30-годишната Цвети Грамова. Събитието събра стотици на 7 февруари  в зала "Арена-Асарел"  в Панагюрище. Сред участниците в благотворителната хоротека беше и кметът на община Панагюрище Желязко Гагов.


В началото Петър Немски обясни накратко история на Цвети, ръководител на Школа “Средногорци” – гр. Пирдоп. За лечението й от коварна болест са необходими 105 000 лева, които са непосилни за семейството на младата жена. Петър Немски благодари  специално на градоначалника на Панагюрище Желязко Гагов за съпричастността към каузата. Специална благодарност получи и управителят на спортната зала Иван Нетов, предоставил безплатно мястото за хоротеката.

На магията на българския фолклор  акцентира в кратко си приветствие кметът Гагов и поведе първото хоро заедно с Петър Немски. 


Най-важното хоро в живота на Цвети от Пирдоп бе огряно от душевна светлина.

В края на събитието организаторите отчетоха събраните средства  - 7474, 50 лева. Хоротеката  е второто благотворително събитие, в което лично се включва и кметът на общината в рамките на 2 месеца. Първото започна на 5 декември с концерт в Театър дом-паметник и продължи на 16 декември с ледена пързалка.