Идентификация



Тържествена проверка-заря за 147-мата годишнина от Априлската епопея Печат Е-мейл
Написано от PR   


На 1 май, от 20:30 часа на централния площад „20 април“ в столицата на Четвърти революционен окръг, стотици жители и гости се събраха, за да почетат паметта на загиналите в Априлската епопея.


Честването започна с посрещане на главното знаме на Априлското въстание. Командващият тържествената проверка-заря бе подполковник Коста Делев, а официалният гост, който прие тържествената проверка-заря и поздрави представителните роти от Четвърти артилерийски полк, град Асеновград  бе председателят на Народното събрание на Република България г-н Росен Желязков.


Тържествено слово към войсковите роти и събралите се граждани произнесоха кметът на града Никола Белишки и председателят на Народното събрание на Република България Росен Желязков.

На площада присъстваха още народни представители, висши военни представители, кметове, общественици и духовници.


Бяха прочетени имената на героите от Априлското въстание и бе поднесен Гирлянд на славата пред Вечния огън. Паметта на загиналите в Априлското въстание беше почетена с едноминутно мълчание под звуците на траурния марш.


Кулминацията на тържественото отбелязване на 147-мата годишнината от Априлското въстание бе прекрасната заря в небето над площад „20-ти април“.