Шампион на Ученическите игри по волейбол за момичета е тимът на Първа езикова гимназия – Варна Печат Е-мейл
Написано от PR   



При перфектна организация днес в Панагюрище приключиха държавните финали на Ученическите игри по волейбол за момичета 8 - 10 клас. Призовите места в зала „Арена Асарел” в рамките на 4 дни си оспорваха 10 отбора от цялата страна. Изключително драматичен беше мачът между тима на Първа Езикова Гимназия – Варна и домакините от СУ „Нешо Бончев” – Панагюрище. Панагюрки претърпяха загуба с 2 точки и това им отреди седмото място в крайното класиране.



С шампионската титла се поздравиха волейболистките от Първа Езикова Гимназия - Варна. На призовото второ място се нареди отборът на  ПГИУ „Елиас Канети“ - Русе, а на трето тимът на ППМГ „Гео Милев“ - Стара Загора.  Четвърти станаха момичетата от СУ“Братя Каназиреви“ – Разлог.



Следващите в класирането са отборите на:

ППМГ „Екзарх Антим 1“ - Видин /пети/;

НГБГ - София /шести/;

СУ „Георги Измирлиев” –  гр.Горна Оряховица /осмо място/

ЕГ „Иван Вазов“ - Смолян /девето място/

ПГТТ „Атанас Димитров“ - Нова Загора /десето място/.







На официална церемония наградите връчиха Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Панагюрище г-н Петър Каменски, началникът на РУО – Пазарджик г-жа Ружа Семерджиева, старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия г-жа Ваня Апостолова и почетният председател на СК „Пан волей” г-н Стоян Василев.

Награда за най-добра състезателка получи Ивайла Христова Кирева от Русе.

Припомняме, че за пръв път в историята на провеждането на Ученически игри по различни видове спорт Панагюрище беше домакин. Състезателите и треньорите от всички отбори изказаха задоволството си от топлото посрещане, гостоприемството и организацията на първенството и пожелаха да дойдат отново в Столицата на Априлското въстание. Организатор на престижното спортно събитие беше Спортен клуб „Пан Волей“ - Панагюрище със съдействието на  Българската асоциация спорт за учащи, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и Община Панагюрище.

Последно променен на Неделя, 23 Юни 2024 15:20