Идентификация



Броени дни до началото на десетото юбилейно издание на Международния фестивал на фойерверките Панагюрище, България 2023 Печат Е-мейл
Написано от PR   



Остават броени дни до началото на юбилейното издание на Международния фестивал на фойерверките Панагюрище, България 2023. Предстоят три незабравими вечери за жителите и гостите  на община  Панагюрище –  9, 10 и 11 юни, изпълнени с качествена музика и уникални пиро-музикални програми. За поредна година ще станем свидетели на невероятна феерия от пъстри краски на огнени хризантеми в небето над Панагюрище, по време на десетото юбилейно издание на Международен фестивал на фойерверките

Панагюрище, България 2023.

Организатори на събитието са „Огнена хризантема” ЕООД и Община Панагюрище. Генерални спонсори на Международния фестивал на фойерверките са  Община Панагюрище, „Асарел-Медет” АД, с финансова подкрепа участва и „Оптикс“ АД.

Партньори на събитието са: Лазаров ЕООД, Галерия Артикос, ЕкоТой - Сервиз ЕООД, Асико ООД, Тракийски Хотелиери - СПА Комплекс Каменград, Ресторант Viaggio in Italia, Pana Green Park, Вестник Време 2001 - Николай Радулов.

Стартиралото за първи път през 2013 година Световно първенство по фойерверки се наложи като уникално за България и Балканския полуостров събитие, което привлича все повече привърженици на фойерверките в Панагюрище.

Отборите, които тази година ще вълнуват публиката, сътворявайки цвят, феерия и красота в небето над Панагюрище са от Андора, Германия и Италия. Отборите ще се състезават с еднакви по брой, вид пиротехнически материали, ефекти, калибри и цветове, като заданието на участниците е да направят до 9 минути пиро-музикална програма, с музика по избор и предоставен списък с материали. Журито ще оценява синхрона на музиката с фойерверките и емоциите от всяка картина.

Популярни имена от родната сцена ще огласят десетото юбилейно издание на Международен фестивал по фойерверки Панагюрище, България 2023 и в трите вечери.


Ето и пълната програма на събитието:

Ден 1 - 09.06.2023 г. /петък/

Концертна програма, с участието на:

- Теди Кацарова със своя бенд;

- Димитър & Христо;

- Група „Bad Attitude”.

22:00 ч. - подгряваща пиро-музикална програма от Огнена Хризантема

22:05 ч. - състезателен пиромюзикъл на отбор №1 Германия

22:15 ч. - Концертна програма


Ден 2 - 10.06.2023 г. /събота/

Концертна програма, с участието на:

- Донна;

- СкандаУ;

- Група „Конкурент”.

22:00 ч. - подгряваща пиро-музикална програма от Огнена Хризантема

22:05 ч. - състезателен пиромюзикъл на отбор №2 Италия

22:15 ч. - Концертна програма


Ден 3 - 11.06.2023 г. /неделя/

Концертна програма, с участието на:

- Дара Екимова;

- Стенли и група.

21:45 ч. - подгряваща пиро-музикална програма от Огнена Хризантема

21:50 ч. - състезателен пиромюзикъл на отбор №3 Андора

22:15 ч. - обявяване на класирането и награждаване

22:30 ч. - Закриващи фойерверки


Община Панагюрище е в очакване на многохилядна публика и десетки фотографи, които ще запечатат паметни мигове и емоции от единствено по рода си събитие, а именно десетото юбилейно издание на Международен фестивал по фойерверки Панагюрище, България 2023.