Идентификация



Представители на Асоциацията на журналистите в Kорея посети Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


На 31 септември 2022 година, официална делегация от представители на Асоциацията на журналистите в Корея, съпроводена от г-н Георги Найденов - изпълнителен директор на фондация „Помогни на нуждаещите се“, бе на посещение в град Панагюрище.

В сградата на Община Панагюрище, журналистите проведоха среща с ръководството на общината, в лицето на кмета г-н Никола Белишки и заместник-кмета „Хуманитарни дейности” г-жа Галина Матанова.


Г-н Белишки запозна официалните гости с богатото културно-историческо наследство на панагюрския край, като подробно ги информира за Априлското въстание, Първото Велико народно събрание, историята на Панагюрското златно съкровище и редица други бележити събития, личности и нематериални културни ценности, с които изобилства средногорския ни край.

Ръководството на община Панагюрище представи общината пред асоциацията и в икономически и социален аспект.


Южнокорейските журналисти бяха впечатлени от богатото културно-историческо наследство и  модерната, съвременна визия, които  община Панагюрище съчетава в едно цяло и изявиха желание за сътрудничество, посредством културен обмен. След което делегацията се отправи към Исторически музей - Панагюрище, за да се  запознае отблизо с великолепието на Панагюрското златно съкровище и другите исторически съкровища.

Последно променен на Петък, 02 Септември 2022 11:42