Идентификация



Тържествено, с празнично настроение стартира XVII -тото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“ 2022 Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


alt

Днес, 16 април, в голямата зала на Театър Дом-паметник стартира Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“ 2022 година. Два дни, в които Панагюрище отново събира млади изпълнители от цяла България – над 300 участници от 22 населени места. Тазгодишното издание на фестивала се посвещава на 185-тата годишнина от рождението на Васил Левски и 170-ата годишнина от рождението на Павел Бобеков.

Начало на конкурсната програма бе дадено в 9 часа с изпълненията на вокалните дуети и групи от Трета възрастова група, последвани от индивидуалните изпълнения от Трета възрастова група.


alt

alt

Председателят на Общински съвет г-н Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности” г-жа Галина Матанова, заедно с участници и гости на фестивала се включиха в тържествено шествие, водено от духов оркестър „Делчо Радивчев” и мажоретен състав „Елинор” към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, до Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци“, където бяха поднесени венци и цветя в памет на героите от април 1876 година .


alt

alt

Тържествено и с празничен дух премина и официалното откриване на фестивала, в което Румяна Узунова и Християн Балев изпълниха химна на „Родолюбие“ – „Българийо, обичам те“, по текст на Дочка Кацарева – създател на патриотичния фестивал, музика – Хайгашод Агасян и аранжимент – Евгений Платов, а вечните стихове на „Аз съм българче“ изпълни Найден Калугеров.

alt

С приветственото обръщение на кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки бе дадено официално начало на фестивала.

alt

Програмата продължи с изпълнения на вокални групи и вокални дуети от Втора възрастова група.


alt

Първи отличия бяха връчени на участниците от Трета възрастова група:

Индивидуални изпълнители

Трето място:

- Глория Щрангова, ЦПЛР - Панагюрище
- Кристина Гочева, ЦПЛР - Панагюрище
- Калина Десподска, Music factory by Georgi Yankov, град София

Второ място:

- Василена Маслева, ART Voice Centre
- Габриела Мишева, MusicArt, град Пловдив

Първо място:

- Ивайла Терзиева, ART Voice Centre

Вокални групи

Трето място не бе присъдено.

Второ място:

- Вокална група „Карловойс“, МШ „Карловойс” при Военен клуб - Карлово

Първо място:

- Секстет „Бамбини“, ЦПЛР – ОДК „Пловдив”, град Хисаря

Вокални дуети

Трето място не бе присъдено.

Второ място:

- Радост Христова и Ванеса Дечева, СНЦ ”15 лалета”

Първо място не бе присъдено.

alt

alt

Днешната програма продължава с изслушване на индивидуалните изпълнения на участниците от Втора възрастова група, следвано от оценяване и награждаване на същите.

Последно променен на Събота, 16 Април 2022 14:44