Тържествено откриване на новата учебна година в община Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


Във всички образователни институции на община Панагюрище, училища и детски градини, първият звънец удари и даде началото на учебната 2021-2022 година, тържествено и спазвайки мерките, наложени от   условия на извънредната епидемична обстановка в страната.

Празнична атмосфера изпълваше училищните дворове. Във всички училища официалните церемонни започнаха с издигането на българското знаме, под звуците на националния химн и с традиционни училищни ритуали за „ДОБРЕ ДОШЛИ!“.

За да споделят вълнението и положителния заряд на първия учебен ден, на училищните тържества присъстваха и много родители и гости.


Присъствието ни днес тук, сред вас, е израз на нашето желание да изразим и съпреживеем заедно силата на посланията на днешния празничен ден – вълнението от новото начало, светлината на знанието, вярата, надеждата и любовта към родното училище, към учителя, към приятелите. Пожелавам на всички да чувстваме вдъхновението на тези безценни духовни опори... И нека не позволяваме физическата дистанция, която ни налагат предизвикателствата на днешния ден, да се превърне в духовна дистанция на утрешния... Училището не е само дом на знанието. В него гори светликът на виделината на будителство днес ...“, бяха част от думите на госпожа Галина Матанова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище, която със своя екип от отдел „Образование, култура,  младежки дейности, спорт и туризъм“ присъстваха на празничните събития.

На този празничен ден детските градини също посрещнаха своите възпитаници с украсени дворове и занимални, огласени от детски песни. Всяка група в детските градини организира свой празник на знанието, изпълнен с безброй незабравими преживявания, с пожелания за здраве и весели игри, много снимки и подаръци.


Община Панагюрище пожелава здраве, успешна и ползотворна учебна година на екипите на  всички образователни институции, на учениците, на родителите и на всички жители на общината!

На добър час през новата учебна година!

Последно променен на Четвъртък, 16 Септември 2021 05:54