Избирателната активност в Панагюрска община е 9,44% за народни представители и 9, 06% за представители на Р България в ЕП Печат Е-мейл
Написано от PR   



Към 11 часа избирателната активност за народни представители в община Панагюрище е 9,44%. Правото си на вот са упражнили 1904 човека от имащи право 20 179 души.

Избирателната активност за представители на Р България в Европейския парламент  е малко по-ниска – 9,06%.  Гласувалите към 11 часа са 1822 от имащи право на глас 20 116 човека.

В община Панагюрище изборният процес за народни представители в 50-ото Народно събрание и представители на Р България в Европейския парламент започна навреме и нормално. Съставите на всички секционни избирателни комисии са пълни. Още вчера всичките 27 секции са комплектовани с избирателни списъци и материали. Само в две секции - в с.Панагюрски колонии и в МБАЛ "Уни Хоспитал", се гласува без машини.

Предприети са всички необходими мерки за опазване на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден, уверяват от пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председателя на СИК.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg.

Създадена е организация и в звеното „Български документи за самоличност“ в Панагюрище ще работи в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Оттам ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед упражняване  избирателните права на гражданите.

Последно променен на Неделя, 09 Юни 2024 09:16